Награду Удружења стручних радника социјалне заштите за ванредне доприносе на унапређењу социјалне заштите

Центар за социјални рад „Свети Сава“ Ниш и Саветовалиште за породицу као организациона јединица Центра, добили су награду Удружења стручних радника социјалне заштите за ванредне доприносе на унапређењу социјалне заштите.   ЦСР Ниш и Саветовалиште за брак и породиц упрепознатљиви су у систему социјалне заштите по организовању стручног скупа Октобарски сусрети у социјалној заштити, већ двадесет седам година. Од једнодневног саветовања, скуп је прерастао у међународни, са значајним бројем учесника из земаља региона и темама које прате актуелни друштвени тренутак, потребе наших корисника, као и потребе стручних радника нашег система. Од свог оснивања до данас Комора социјалне заштите је подршка и значајан сарадник у организовању Октобарских сусрета.
Велики број стручних излагања са темама које су важне за праксу у социјалном раду, уз сарадњу и рецензију Правног факултета Универзитета у Нишу, преточен је у Монографију радова са Октобарских сусрета у социјалној заштити, која представља издавачку делатност Центра за социјални рад.
Стручни скуп са једнаким интересовањем прати значајан број учесника система социјалне заштите и других система већ 27 година, тако да се са правом може рећи да представља значајан допринос унапређења социјалне заштите у Републици Србији. 
Bookmark the permalink.

Comments are closed.